Descriere
De ce este considerat miedul, bautura zeilor?
Mied sau hidromel, un vin din miere de albine.
Cum a ajuns miedul sa fie consumat si azi?
Mierea a fost si este, singura substanta dulce concentrata folosita pe scara larga in alimentatie, prin urmare hidromelul (vinul din miere) a fost prima bautura alcoolica fermentata.
Ingredientul miraculos din aceasta bautura atat de apreciata de specialistii in nutritie este mierea. Mierea de albine contine substante ce sustin viata si este singurul aliment care nu expira niciodata.
Nu e de mirare ca miedul este consumat si astazi, chiar si dupa aproximativ 6000 de ani de la datare.
Recomandat cu entuziasm, doamnelor.
•Natural si nutritiv: Mierea fermentata si polenul aduc un aport generos de vitamine, minerale si antioxidanti.
•Energie si vitalitate: Polenul confera un plus de energie, transformand hidromelul intr-un tonic natural pentru trup si suflet.
•Gust autentic: Aroma fina a mierii si nota subtila de polen creeaza o bautura echilibrata, cu un gust usor dulce-acrisor.
•Traditie si sanatate: Inspirat de retetele dacilor, acest elixir este perfect pentru relaxare sau momente speciale.
Avem in portofoliu 4 sortimente.
Miedul, numit si hidromel , este o bautura slab alcoolizata, obtinuta prin fermentarea mierii in amestec cu apa. In procesul tehnologic se pot folosi ca si ingrediente, in continutul miedului, fructe, condimente, cereale sau hamei. Continutul de alcool variaza intre aproximativ 3,5% si 20%. Caracteristica definitorie a miedului este ca majoritatea zaharului fermentabil al bauturii provine din miere. Mierea este pentru mied, asa cum sunt cerealele pentru bere, fructele pentru cidru sau strugurii pentru vin. Poate fi, carbonatat sau natural spumant; sec, semi-dulce sau dulce. Hidromelul a fost produs in antichitate in intreaga Europa, Africa si Asia si a jucat un rol important in mitologia unor popoare. Nelipsita pe timpuri si in prezent, zicem noi, in gospodaria apicultorului.
Beneficii: regenerant, relaxant, afrodisiac, adjuvant in impotenta si frigiditate
Beneficii principale:
•Natural si nutritiv: Mierea fermentata si polenul aduc un aport generos de vitamine, minerale si antioxidanti.
•Energie si vitalitate: Polenul confera un plus de energie, transformand hidromelul intr-un tonic natural pentru trup si suflet.
•Gust autentic: Aroma fina a mierii si nota subtila de polen creaza o bautura echilibrata, cu un gust usor dulce-acrisor.
•Traditie si sanatate: Inspirat de retetele dacilor, acest elixir este perfect pentru relaxare sau momente speciale.
Mod de consum:Se serveste rece, simplu sau alaturi de preparate rafinate. Ideal pentru ocazii speciale sau pentru a savura un moment de liniste, cu beneficii naturale pentru organism.
Pret: 65 lei/750ml